Pink Ceramic Candle Diffuser
DivineTherapy

Pink Ceramic Candle Diffuser

Regular price Rs. 300.00 Sale price Rs. 400.00 Unit price per
Shipping calculated at checkout.

Disclaimer: All images shown are for illustration purposes only. The actual product may vary.

Product Type: Aroma Diffuser

Material: Ceramic

Design: White ceramic Candle Diffuser

Net quantity: 1 Diffuser

color: Pink

weight: 330 gms

Dimensions (Size): 10*6*6

Care instructions - It is recommended that you clean your Aroma Diffuser after every use. This is to reduce the build-up of oil.

1. What are Rudraksha?

Ans: Rudraksha are dried beads of a tree, which grows in regions of South East Asia, botanically known as Elaeocarpus GanitrusRudraksha bead is used for prayer in Hinduism, and also other traditions, for example many people within western culture also use Rudraksha. Rudraksha is the association of two words, “Rudra” & “Aksha” Rudra is the name of lord Shiva. Aksha means “eyes”.

Therefore, Rudraksha are as eyes of Shiva. These are associated with Lord Shiva and are commonly worn for protection and for Meditation. Elaeocarpus ganitrus is the scientific name of Rudraksha Tree.

2. Where Rudraksha are available?

Ans: Rudraksha can be found from the Gangetic plain in the foothills of the Himalayas to Nepal, South and Southeast Asia, parts of Australia, and Guam and Hawaii.

Elaeocarpus ganitrus trees/ Rudraksha trees grow from 60–80 in ft and 18–24 meters. Of the 300 species of Elaeocarpus, 35 are found in India. It is an evergreen tree.

3. What are the different types of Rudraksha?

Ans: We can find 1 to 21 Mukhis of Rudraksha based on the lines that appears on Rudraksha.

4. How is particular Mukhi is suggested to the person?

Ans: It is possible to suggest particular Mukhi based on the Birth Details of a person.

5. Any Science behind Rudraksha?

Ans: Scientific research proved that Rudraksha beads consist of Magnetic, Electric and Inductive properties.

Depending on the polarity and intensity of this induced magnetic field, Rudraksha beads transmit electrical and inductive impulses with opposing polarity and intensity.

6. Can all people wear Rudraksha?

Ans: Yes. Everyone can wear a Rudraksha irrespective of Gender. Rudraksha can be worn from a new born baby ( after 21 days) to hundred years person.

7. How can we clean rudraksha?

Ans: Don’t wash your Rudraksha with soap, soak the Rudraksha in Luke warm water for 10-15 minutes and clean them with brush.

Keep the Rudraksha bead on soft absorbent cloth and allow it to dry naturally. Apply small quantity of sandal oil on your bead.

8. Do all the Rudraksha have same power?

Ans: Yes, difference in the sizes will give us slight difference in results. We can find different sizes of Rudraksha.

9. Why do we need to remove rudraksha while sleeping?

Ans: The sharper bead of Rudraksha will harm your skin and your body mass may also affect or injure the sharp edges of Rudraksha. So, the Rudraksha isn't recommended to wear while Sleeping. 

10. Can we consume Non- veg and Alcohol while wearing Rudraksha?

Ans. Our Vedic Scriptures did not say any strict rules and restrictions for the use of Rudraksha Beads. Removing Rudraksha while taking Non- Veg and Alcohol is optional, not mandatory.

Most of the Rudraksha wearers shared positive experience with their beads since many years, even after consuming non- veg and alcohol.

But some texts stated that Rudraksha breads need to remove while eating meat/ consuming alcohol/ during toilet, this implies that these beads do not show effect in times of deep physical and sensory activity.

Rudraksha beads are the Divine Beads, influence the subconscious mind in an effective way. But Sattvic state is recommended, in order to have best absorption of their vibrations.

Sattvic food includes food that is cooked freshly. It increases the ability of the mind and produces activeness and clarity.

In Ayurveda, Non- veg foods is considered Tamasic (state of degenerating a person’s mental, physical and emotional health), that leads to dullness and mental lethargy.

11. What are the Health benefits of Rudraksha?

Ans: In this Stressful Lifestyle, Rudraksha beads helps to give relief from restlessness, Body pins, Asthma.

It controls Diabetes, Blood Pressure, Heart diseases, Acne, Skin diseases.

It also helps to improve memory power, gives peace of mind, enhances mental stability and removes stress.

12. How to identify genuine Rudraksha? Are there any definitive tests?

Ans: It can be tested manually, based on the lines that appears on the Rudraksha. This id identified by scanning the Rudraksha. The lab testing of Rudraksha is the only way to test the genuinity of the bead without cutting or damaging it. The X-ray of this bead will show one how many internal seeds are covered within the faces of the Rudraksha.

Under the magnifying glass, cracks on the Rudraksha are clearly revealed. Dropping it in boiling water melts the glue used for sticking different rudraksha to form higher Mukhi beads. So, buy Rudraksha from genuine sellers like Divine Therapy.

13. Why Rudraksha from Divine Therapy?

Ans: Divine Therapy is one of the largest collectors and distributors of premium quality and Authentic Rudraksha for next generations.

We energize the Rudraksha in accordance with Vedic methods based on your birth details.

Premium quality and Vedic energization of rudraksha will definitely help you to find the way to experience a great and fruitful life.

14. How can we store rudraksha safely?

Ans: When you want to remove, safely store it in the given Wooden Box, which retains its energy and positivity.

15. Can People Interchange Neck Malas, Japa Malas or Rudraksha Beads?

Ans. No. Interchange of Neck Malas, Japa Malas or Rudraksha Beads cannot be done.

16. Are Rudraksha Beads used only for Meditation?

Ans. Rudraksha Beads are not only used for Meditation but also for Health Benefits.

17. Can a person wear the Combination of Different Mukhis?

Ans. Yes, a person can wear the Combination of Different Mukhis.

18. Can ladies wear the Rudraksha?

Ans. Yes, Ladies of all ages can wear Rudraksha.

19. Does Rudraksha have any Zodiac relation?

Ans. As per Astrology, Rudraksha removes malefic effects of planet. Each constellation is controlled by some related Rudraksha. Therefore, according to these constellations, various multifaceted Rudraksha are worn

The Multifaceted or Mukhi Rudraksha which has various planets residing on it always receives energy from related planet. Its power of receiving energy is tremendous and it works like a reservoir.

It is very clear that these Beads are above and beyond the control of any planetary effect or power.

20. Do the Rudraksha Really work?

Ans. Rudraksha definitely works when it is Genuine, Not broken from its head and tail. It must be purified, sanctified and energized with the help of its Mantra.

21. How to get the maximum from my Rudraksha?

Ans. When you have got a Rudraksha which is Energized, maintain its power and get the maximum benefit from it. To get the maximum benefit from Rudraksha, primarily have total belief in them.

22. Which Rudraksha is best for acquiring wealth?

Ans. Sapta Mukhi/ 7 Mukhi Rudraksha is ruled by the goddess Mahalakshmi and it is best for acquiring wealth in any field.

 

 


Share this Product